Θεατρική Παράσταση “Ring” της Λεονόρ Κονφινο

Start Time

9 Ιουν, 2017
21:30 ΜΜ

End Time

10 Ιουν, 2017

Location

Κοινωφελές Ίδρυμα

«RING»
της Λεονόρ Κονφινό

 

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη πρωταγωνιστούν σε μια σουρεαλιστική κωμωδία, με θέμα τον έρωτα και την αιώνια σχέση ανδρών και γυναικών

 

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017  21:30

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 21:00

 

Τιμές εισιτηρίων 16€ κανονικό- 15€ προπώληση- 13 € μειωμένο (Φοιτητικό, άνω των 65 ετών, Ανέργων, ΑΜΕΑ)

 

Προπώληση Εισιτηρίων:

 

 

 • Τηλεφωνικά: 210 7234567

 

 • Σημεία πώλησης: Ταμείο Κοινωφελές Ίδρυμα Πολιτισμού «Αιμίλιος

Θεοχάρη Καλαϊτζίδης»  Τηλ. 25210 98010

Καταστήματα Public

 

Ο έρωτας μας αγγίζει όλους, από την εποχή του Αδάμ και της Εύας έως και σήμερα. Γονείς, εραστές, ξένοι, παιδικοί φίλοι, νέοι, γέροι, σύζυγοι, χήρες, το πάθος μας βάζει πάντα να μονομαχούμε μέσα στην δική του παλαίστρα, στο δικό του ριγκ (Ring).

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη ενσαρκώνουν το ερωτικό μπέρδεμα διαφορετικών ζευγαριών, που παλεύουν μεταξύ τους, τσακώνονται, αλλά και παθιάζονται μέσα από έναν έντονο ρυθμό και μια αισθησιακή χορογραφία. Τα ζευγάρια ανυπομονούν να μοιραστούν τη ζωή τους, να απελευθερωθούν ο ένας από τον άλλον, να βρουν τον έρωτα ή να χαρούν τη μοναξιά τους. Ακροβατούν ανάμεσα σε έντονες στιγμές πάθους και ερωτικών συγκρούσεων, που σαν ανεμοστρόβιλοι θα σαρώνουν τη σκηνή του θεάτρου, μαζί με στιγμές γέλιου, χαράς και συγκίνησης. Μια απλή πρόταση του ενός, μπορεί να καταλήξει σε μια τεράστια φασαρία, ένα απλό γέλιο να ξετυλιχτεί σε μια απρόσμενη ιστορία, μια απλή παρεξήγηση να οδηγήσει σε πόλεμο και όλα αυτά στο μόνο μέρος, που έχουν νόημα τα γέλια και τα κλάματα. Κάτω από τα σεντόνια.

Η συγγραφέας του έργου επιθυμεί οι θεατές να βγουν από το θέατρο με ένα πλατύ χαμόγελο και τη συνειδητοποίηση ότι τελικά το μόνο που χρειάζεται στις σχέσεις μας, είναι να θεραπεύουμε γρήγορα τις πληγές μας και να προχωράμε μπροστά αφού στην ουσία ο έρωτας είναι αυτός που πάντα βγαίνει κερδισμένος.

Στα 31 της χρόνια, η υποψήφια για βραβείο Μολιέρου (καλύτερο έργο 2014) Λεονόρ Κονφινό, σε μια κωμωδία διαφορετική από τις άλλες, το “Ring” τοποθετεί τους ήρωες της σε ένα δαχτυλίδι που μοιάζει με ριγκ όσο το στριφογυρίζεις στο δάχτυλο, οδηγώντας τους πρωταγωνιστές σε ένα προκλητικό κυνηγητό μέσα στην πόλη και το χρόνο. Το γράψιμό της διαθέτει μια δυναμική διαύγεια που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη εποχή προκαλώντας σε μεγάλο βαθμό τόσο το γέλιο όσο και τη συγκίνηση.

Ένα ριγκ με 18 διαφορετικές ιστορίες γεμάτες χιούμορ, συγκίνηση και τρέλα.

Παίζουν:

 Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αγοραστή Αρβανίτη

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Κίνηση-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φρόσω Κορρού, Δημήτρης Κουρουμπαλης

Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλεάνα Μπάλλα

Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος

Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου-Κώστας Ξενόπουλος

 

Λίγα λόγια για το

Κοινωφελές Ίδρυμα – Πνευματικό Κέντρο «Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαϊτζίδης»

Στις 26-6-2016 πραγματοποιήθηκαν στην Καλλίφυτο Δράμας τα εγκαίνια του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ».

Στην περιουσία του Ιδρύματος ανήκει το Πνευματικό Κέντρο στην Καλλίφυτο, ένα διώροφο κτίριο με διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο που εξυπηρετεί τους στόχους του Ιδρύματος, οι οποίοι είναι:

 • Η πνευματική, καλλιτεχνική και πολιτιστική εξύψωση.
 • Η συλλογή, μελέτη και διάσωση του Εθνικού, Πνευματικού, Ιστορικού, Λαογραφικού και γλωσσικού πλούτου της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου.
 • Η δραστηριοποίηση και η με οποιονδήποτε τρόπο ενεργή συμπαράσταση σε κάθε προσπάθεια που έχει σχέση με την προβολή, τον εξωραϊσμό, την τουριστική ανάπτυξη και γενικά την αξιοποίηση της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου.

Οι σκοποί του ιδρύματος επιδιώκονται με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο και κυρίως με:

 • Την οργάνωση θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών προβολών, χορωδιών, φολκλορικών – μουσικών − χορευτικών συγκροτημάτων, τη διοργάνωση διαλέξεων, εκθέσεων και γενικά ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
 • Την οργάνωση και λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, αναγνωστηρίου και πνευματικού κέντρου Νεότητας.
 • Την οργάνωση και λειτουργία στην Τοπική Κοινότητα Καλλιφύτου Δράμας ειδικών ομιλιών για τη γενική και επαγγελματική μόρφωση.
 • Την απονομή βοηθημάτων στους διακεκριμένους και κυρίως οικονομικά αδύνατους φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές καθώς και σε κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα επιβίωσης, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ανάλογα με τα έσοδα του Ιδρύματος.
 • Την ίδρυση Ιστορικού Αρχείου και ειδικού Λαογραφικού Μουσείου για τη συγκέντρωση κάθε μορφής τοπικών και εθνικών κειμηλίων.
 • Την επιβράβευση των προοδευτικών και ηθικών πράξεων των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου, καθώς και κάθε τρίτου για πράξεις του, που αφορούν την Τοπική Κοινότητα Καλλιφύτου.

 

Στο κτίριο του Ιδρύματος λειτουργεί θεατρική αίθουσα χωρητικότητας 270 θεατών, είναι άρτια εξοπλισμένη και ο χώρος είναι εφάμιλλος των αντίστοιχων των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτόν τον σύγχρονο πολυχώρο, ευελπιστούμε να φιλοξενήσουμε μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις που παίζονται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης να προβάλουμε την πολιτιστική δραστηριότητα της Δράμας δίνοντας βήμα και χώρο έκφρασης σε καλλιτέχνες της Δράμας για να παρουσιάσουν το έργο τους.

Το «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ» θα φιλοξενήσει τη παράσταση «RING» της Λεονόρ Κονφινό σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαλταμπάση με τους Θανάση Τσαλταμπάση, Αγοραστή Αρβανίτη

 

Με εκτίμηση

Λεωνίδας Ραΐσης

Εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αιμίλιος Θ. Καλαϊτζίδης

(+30) 6975695775

[email protected]