Επιλέγοντας το παρακάτω link μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε το καταστατικό ίδρυσης του ιδρύματος, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Καταστατικό Ίδρυσης

Δ.Σ. Ιδρύματος

Νικόλαος Κογιουμτσής – ΠρόεδροςΒιογραφικό


Μάντζιου Σουλτάνα – Αναπληρώτρια ΠρόεδροςΒιογραφικό


Τουλουμτσής Παναγιώτης – Γεν.ΓραμματέαςΒιογραφικό


Ανάογλου Γεώργιος – Ταμίας


Ιορδανίδου Αναστασία – ΜέλοςΒιογραφικό

Τερζοπούλου Χριστίνα – ΜέλοςΒιογραφικό

Παπουτσής Ιωάννης – ΜέλοςΒιογραφικό

Σαχανίδης Κυριάκος – ΜέλοςΒιογραφικό

Παπαδοπούλου Νεονίλλη – Μέλος

Πατώντας παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του ιδρυτή Αμίλιου Θεοχάρη Καλαϊτζίδη κατά τα εγκαίνια του ιδρύματος στις 26/06/2016.

Σκοποί του ιδρύματος είναι:

α. Η πνευματική, καλλιτεχνική και πολιτιστική εξύψωση, η ανάπτυξη αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, η ανάπτυξη του πνεύματος ισότητας των δύο φύλλων, η καλλιέργεια κοινωνικών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των κατοίκων της Καλλιφύτου Δράμας καθώς και των Kαλλιφυτινών που κατοικούν σε άλλα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό.
β. Η συλλογή, μελέτη και διάσωση του Εθνικού, Πνευματικού, Ιστορικού, Λαογραφικού και γλωσσικού πλούτου της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου.
γ. Η δραστηριοποίηση και η με οποιονδήποτε τρόπο ενεργή συμπαράσταση σε κάθε προσπάθεια που έχει σχέση με την προβολή, τον εξωραϊσμό, την τουριστική ανάπτυξη και γενικά την αξιοποίηση της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου.

Οι σκοποί του ιδρύματος επιδιώκονται με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο και κυρίως με:

α. Την οργάνωση και λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, αναγνωστηρίου και πνευματικού κέντρου Νεότητας.
β. Την οργάνωση και λειτουργία στην Τοπική Κοινότητα Καλλιφύτου Δράμας ειδικών ομιλιών για τη γενική και επαγγελματική μόρφωση, συμπλήρωση των εγκυκλοπαιδικών γνώσεων και μετάδοση εκλαϊκευμένων γνώσεων, στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου.
γ. Την ίδρυση Ιστορικού Αρχείου και ειδικού Λαογραφικού Μουσείου στην Τοπική Κοινότητα Καλλίφυτο Δράμας για τη συγκέντρωση κάθε μορφής τοπικών και εθνικών κειμηλίων.
δ. Την απονομή βοηθημάτων στους διακεκριμένους και κυρίως οικονομικά αδύνατους φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές καθώς και σε κατοίκους της Τοπικής Κοινότη−
τας Καλλιφύτου, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα επιβίωσης, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ανάλογα με τα έσοδα του Ιδρύματος.
ε. Την επιβράβευση των προοδευτικών και ηθικών πράξεων των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου, καθώς και κάθε τρίτου για πράξεις του, που αφορούν
την Τοπική Κοινότητα Καλλιφύτου.
στ. Την οργάνωση χορωδιών, φολκλορικών – μουσικών − χορευτικών συγκροτημάτων, τη διοργάνωση διαλέξεων, θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών προβολών, εκθέσεων και γενικά ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
ζ. Την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για ανάπτυξη και προβολή της Λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής, γλυπτικής, τη δημιουργία σχετικών εκθέσεων, τη διάσωση της ιστορίας της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου.
η. Την ανακήρυξη ως δωρητών, ευεργετών και μεγάλων ευεργετών κάθε άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου το οποίο βοηθάει και συντρέχει γενναιόδωρα, κατά κοινή εκτίμηση, στο έργο του Ιδρύματος και την Τοπική Κοινότητα Καλλιφύτου.
θ. Τη συνεργασία με άλλα ιδρύματα, φορείς και οργανώσεις (ιδιωτικούς ή κρατικούς) για την πραγματοποίηση σκοπών που αναφέρονται παραπάνω.
ι. Γενικά με κάθε άλλο νόμιμο και πρόσφορο τρόπο
και μέσο.